logo 2.0

Politica 2.0: De la media generata de votanti la managementul campaniilor online

1/10/2008

Articol aparut in 9AM, editia din 1 octombrie 2008

Conferinta internationala de marketing si comunicare politica, "Politica 2.0", dedicata in exclusivitate politicii in era digitala, a oferit o doza concentrata de realitate ciberpolitica, impartita in slide-uri si tabele corporate. Subiectul aflat pe buzele tuturor a fost campania candidatului democrat la presedintie, Barrack Obama, data ca exemplu in aproape fiecare prezentare. 


Phil Noble, unul dintre cei mai asteptati invitati ai evenimentului, a tinut o prezentare solida, trecand prin majoritatea manifestarilor importante ale politicii in mediu virtual, la nivel global. Astfel, campania online a lui Obama, de referinta in tot ce tine de politica in virtual, campanie despre care vorbise si in speech-ul sau de dimineata, a fost intarita cu exemple din intreaga lume, de la mobilizari instante in Ghana pana la prezenta cuvantului cheie Darfur pe Hartile Google. Noble a subliniat, de asemenea, puterea pe care o capata popoarele africane, cele mai bine dotate la capitolul comunicare mobila.


Socializarea cu electoratul e esentiala in politica, a amintit Noble: ea aduce atat fondurile de campanie cat si o noua specie media: Voter Generated Content. Concept nou, cel mai bine exemplificat in campania lui Obama, a carui prezenta pe Twitter sau FaceBook a influentat decisiv atat imaginea sa publica cat si relatia cu electoratul american.


Articolul integral in 9AM

 


Speakeri

Invitat special

Phil Noble

Preşedinte Phil Noble & Associates
Fondator PoliticsOnline
(Statele Unite)

Julie Barko Germany

Director Institute for Politics, Democracy & the Internet
(Statele Unite)

Viktor Szigetvári

Managing Director Szigetvári and Partners Communication INC
(Ungaria)

Christian Passin

Manager South-Eastern Europe, Academia Politica a Partidului Popular Austriac
(Austria)

Ralf Güldenzopf

Co-fondator Blueberry Consulting
Consultant comunicare politica
(Germania)

Meus van der Poel

Consultant politic
(Olanda)

Eveniment sustinut de

Organizatorii evenimentului